SALİHLİ TİCARET BORSAMIZ YÖNETİCİLERİ 80. MALİ GENEL KURULU KAPSAMINDA HİZMET ŞEREF BELGESİ PLAKET TÖRENİNE KATILDI
SALİHLİ TİCARET BORSAMIZ YÖNETİCİLERİ 80. MALİ GENEL KURULU KAPSAMINDA HİZMET ŞEREF BELGESİ PLAKET TÖRENİNE KATILDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin TOBB Ankarada yapılacak 80 Mali Genel Kurulu kapsamında Hizmet Şeref Belgesi Plaket Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Başkanı M Rifat Hisarcıklıoğlu ve Oda Borsa Başkanlarının katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi.

 

Programa, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala da katıldı.

 

Gerçekleşen törene Salihli Ticaret Borsası Meclis Başkanımız Osman Kurt, Yönetim Kurulu Başkanımız Yetiş Aksoy, Yönetim Kurulu Üyelerimiz H. Hüseyin Leblebici, Armağan Karaman ve Eşref Arı, Meclis Üyelerimiz İbrahim Kesici, Serdar Şenkal ve Hasan Hüseyin Akkaya ve Genel sekreterimiz Turan Yalçın katılım gösterdi. Törende Genel Sekreterlik görevinde 20. Yılını tamamlaması sebebiyle Borsamız Genel Sekreteri Turan Yalçın hizmet şeref belgesi ve plaketini Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan teslim aldı.

 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada ekonomide başlatılan yeni politikaları desteklediklerini, kamuda tasarruf paketini de olumlu karşıladıklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, TOBB'un odalar ve borsaların emekleri ve gayretleriyle reel sektörün hizmet merkezi haline geldiğini belirtti. Birliğin dünyanın örnek aldığı bir yapıya dönüştüğünü dile getiren Hisarcıklıoğlu, bunların, el birliği, gönül birliği ve akıl birliğiyle başarıldığını ifade etti. Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her zaman Türk iş dünyasına desteğini gösterdiğini vurgulayarak, "Sizin liderliğinizde, iş ve yatırım ortamını kolaylaştıran, üzerimizdeki yükleri azaltan çok sayıdaki düzenleme hayata geçti. Tarihi bir başarı elde ettiğimiz Türkiye'nin Otomobili hayalimiz, yine sizin vizyonunuz ve himayenizde gerçeğe dönüştü." dedi. Hisarcıklıoğlu, deprem riskine karşı Orta Anadolu Doğu Akdeniz hattında yeni bir sanayi havzası kurulması gerektiğini, bu hamleyle hem Marmara'nın kentsel dönüşümünün hızlandırılabileceğini hem de Marmara'da yüksek teknolojili yeni yatırımlar için alan açılabileceğini ifade etti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, "Elektrikli araç piyasası son bir sene içerisinde çok büyük bir ivme yakaladı. Uzak Doğu ülkelerinin piyasaya agresif bir şekilde girdiklerini görüyoruz. Uzun yıllar sonra bu defa treni ve trendi kaçırmadık." dedi.Çeşitli sabotaj girişimlerine rağmen Türkiye'ye kazandırılan TOGG'un ne kadar stratejik bir hamle olduğunun bugün daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Erdoğan, elektrikli araç piyasasının son bir yıl içerisinde çok büyük bir ivme yakaladığını bildirdi.

 

"Uzak Doğu ülkelerinin piyasaya agresif bir şekilde girdiklerini görüyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: "Uzun yıllar sonra bu defa treni ve trendi kaçırmadık. Yerli ve milli markamız TOGG'la hızla gelişen 'elektrikli araç sektöründe biz de varız' dedik. Biliyorsunuz o dönem sadece mali zorluklarla mücadele etmedik. Daha ziyade zihinlere kazınmış, öğrenilmiş çaresizlikle mücadele ettik. Daha emekleme safhasından itibaren projenin kolunu, bacağını kırmak için çok uğraştılar. Fabrikasından tasarımına kadar her şeyi eleştiri konusu yaparak projeyi itibarsız hale getirmek için her yolu denediler. Bugün Milli Savaş Uçağımız KAAN ile ilgili neler söyleniyorsa, insansız hava araçlarımıza ve üreticilerine hangi iftiralar atılıyorsa, Türkiye'yi ekonomide bir üst lige taşıyacak hamleleri baltalamak için kimler devreye giriyorsa hepsine ve daha fazlasına elektrikli araç imalat sürecinde şahitlik ettik. Ama biz bunların hiçbirine kulak asmadık. 'Başkaları yapıyorsa biz niçin yapmayalım' dedik. 'Başkaları üretebiliyorsa biz niçin üretmeyelim' dedik. Sizlerin de gayretleriyle elektrikli araç teknolojisinde dünyadaki birçok ülkeye göre yerimizi çok önceden aldık. Bundan sonra da ülkemizin diğer projelerinde sizlerle birlikte çalışmaya birlikte yol yürümeye devam edeceğiz." dedi