TOBB KOBİ POLİTİKALARI KURULU AKSOY BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI
TOBB KOBİ POLİTİKALARI KURULU AKSOY BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI
KOBİ Politikaları Kurulu toplantısı Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş AKSOY’un Başkanlığında TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleşti.
 
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet BÜYÜKSİMİTCİ’nin açılış konuşmasını ve TOBB KOBİ Politikaları Kurulu Başkanı Yetiş AKSOY, Kurul Rapotörü Tevfik YAMANOĞLU, Kurul Sözcüsü Üzeyir ARSLAN ile Kurul Üyeleri Orhan TORUN, Erdal ARSLAN ve TOBB Reel Sektör AR-GE ve Uygulama Daire Başkanı Mustafa Kemal GÜNAY ile Kurul sekretaryasını yürüten Uzman Aslı PARMAK katılımı ile geçekleşmiştir. 
 
Gerçekleşen toplantıda önemli gündem maddeleri yer aldı.
 

Gerçekleşen toplantı hakkında bilgiler veren KOBİ Politikaları Kurulu Başkanı Yetiş AKSOY; “Toplantıda, Kurul üyeleri kendi bölgelerinde üyelerinin karşılaştığı sorunlara ilişkin durumlar ve çözüm önerilerini sıraladılar. Gündem maddeleri hakkında durum tespiti yaptık. Toplantımızın sonucunda oluşturulan raporlar, TOBB Konsey toplantılarında ilgili Bakanlara takdim edilmek üzere teslim edilecek.” dedi. Başkan Aksoy, TOBB bünyesinde büyük önem taşıyan Kobi Politikalar Kurulu ile Kobilerimizin sorunlarını çözmek için mücadele ettiklerini ve bölgemizin sorunlarını üyelerimizle istişare ederek gerekli bakanlıklara ileteceklerini vurguladı. Özellikle KOBİ’lere uygun koşullarda ticari kredilerin sağlanması,

Özellikle Alacak sigortaları kapsamında ve riskli görünen sigortalar kapsamında KOBİ’lere kolaylık sağlanması,

Yer hususu ve arsa tahsisi konusunda yere imar planı yapılırken KOBİ’lere dönük alanların oluşturulması,

KOBİ’lerin daha fazla ARGE çalışması yapmaları yönünde desteklenmesi gibi konular üzerinde çalışmalar yaptıklarını ifade etti.