BORSADA İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
BORSADA İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
 
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Dr. Ersin Dilber, Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy’u ziyaret etti.
 
Daire Başkanı Dr. Ersin Dilber'e ziyaretinde; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Demir ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Teknikeri İlker Birinci katılım gösterdi.
 
Gerçekleşen toplantıda il ve ilçemiz tarımına yönelik genel değerlendirmelerin yanı sıra Salihli İlçesindeki tarımsal faaliyetlere ve uygulanan projelere yönelik karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. 
Sağlıklı ürün yetiştirilmesi konusunda biyoteknik mücadeleye verilen önemin ve desteklerin arttırılmasına vurgu yapan Başkan Aksoy; “Ürünümüzün kaliteli olarak yetiştirilmesi ve marka değerinin korunması için hep birlikte mücadele etmeye devam etmekteyiz. Ulaştığımız kalitenin sürekli olması halinde yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda oluşturduğumuz marka değerimizi koruyabileceğimiz açıktır. Amacımız Salihli’miz de yetiştirilen üzümümüzün kalitesini arttırarak kalıntısız üzüm ile ön plana çıkartmaktır. Üzüm üretiminde zirai ilaç kalıntısı yaşanmaması, üzüm ihracatının sorunsuz sağlanması ve çevre sağlığına katkı sağlaması amacıyla biyoteknik mücadele konusunda üreticimizin verilen desteklerle daha fazla teşvik edilmesi bu alanda başarımızı daha da ileriye taşıyacaktır. Biyoteknik mücadele kapsamında bağlarımızda uygulanacak ilaçlama sayısını azaltarak üreticimizin maliyetlerini önemli ölçüde düşürecek olup aynı zamanda kimyasal kalıntının azaltılmasına fayda sağlayacaktır. Biyoteknik mücadele konusunda uygulamalara verilen desteklerin yetersizliği söz konusu. Biyoteknik mücadelede başarının artması için uygulama alanının genişletilmesi gerekmektedir. Bu konuda yetkililerden biyoteknik mücadele uygulamalarına yönelik verilen desteklerin daha da arttırmalarını bekliyoruz. Bölgemiz üreticilerinin yoğun emeklerle yetiştirdikleri kaliteli ve kalıntısız ürünlere olan talebin arttırılarak yüksek fiyattan satıp daha fazla gelir elde etmelerini sağlamayı hedeflemekteyiz.” dedi.