Vali Karadeniz, Salihli MTAL'nin yenilenen atölyelerini inceledi
Vali Karadeniz, Salihli MTAL'nin yenilenen atölyelerini inceledi
 
Salihli Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yenilenen atölyeleri, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz tarafından ziyaret edildi. Vali, son teknoloji ile donatılan okulun atölyelerini yaptıran okulun Protokol Yürütme Kurulu’nu tebrik etti.
Mesleki ve teknik eğitim konusunda Salihli’de önemli bir yere sahip olan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, proje okulu olarak seçildikten sonra yapılan düzenlemelerle adından söz ettiriyor. Okul, Salihli’ye gelen Manisa Valisi Yaşar Karadeniz tarafından da ziyaret edildi ve en üst düzey makamın takdirlerini kazandı.
Salihli Borsa İstanbul MTAL’yi inceleme gezisine Vali Karadeniz’in yanı sıra Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Doğukan Karaaslan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Mesut Doğan,  okul eski Müdürü Hakan Esmerkaş ve yeni Müdür Ümit Zeybek, Salihli Organize Sanayi Bölgesi Başkan Yardımcısı Muhittin Bilget ve Salihli Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Yavuz Erdem katıldı.
İnceleme çerçevesinde, yenilenen Elektrik Otomasyon Laboratuvarı, Kumanda ve Kontrol Atölyesi, Otomasyon Atölyesi, Norm Holding’in kurucusunun ismini taşıyan Nedim Uysal Ardışıl Sistemler Atölyesi ile Zafer Garaj Tasarım ve Prototipleme Atölyesi gezilerek, yeni alet, makine ve ekipmanlar hakkında detaylı bilgi alındı.
Vali Karadeniz ve inceleme heyeti, kısa zaman önce hazır hale getirilen ve yeni eğitim öğretim döneminde kullanımına başlanacak olan Türkçe Atölyesi’ne yoğun ilgi gösterdi. Okulun Edebiyat öğretmenleri tarafından geliştirilen ve il genelinde benzeri bulunmayan 68 farklı oyunu içeren Türkçe Atölyesi, heyet üyelerinden büyük ilgi gördü.
Vali Karadeniz ve beraberindeki heyetin takdirle karşıladığı bir diğer konu da ünlü otomotiv markası Ford Otosan tarafından okulun Motor Teknolojileri Bölümü’nde eğitim gören öğrencilerin kullanımı için hibe edilen sıfır kilometredeki Ford Custom bagajlı minibüs oldu.
Vali Karadeniz ve heyetteki üyelere, proje okulu olarak seçildikten sonraki çalışmalar hakkında, okulun Protokol Yürütme Kurulu Başkanı da olan Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel tarafından bilgilendirme yapıldı. 
Sektörde karşılaşılan en büyük sorun olan kalifiye eleman ihtiyacını kısmen de olsa gidermek için yola çıktıklarını anlatan Yüksel, dokuz farklı alanda eğitim ve öğretim gören bin 270 öğrencisi bulunan okulda kısa zamanda yeni düzenlemeler yaparak, okulun daha yüksek puana sahip öğrenciler tarafından tercih edilmesini sağladıklarını kaydetti. Yüksel, şunları söyledi: 
“Sektörel incelemelerimizde en önemli sorun kalifiye eleman ihtiyacı olarak karşımıza çıkıyor. Kalifiye elemanı yetiştirebilecek en iyi okullardan biri Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’dir. Okuldaki teknik imkanların artması demek, öğrencilerin kendi alanında pratik yaparak öğrenmesi demek. Okulun yeni hali bunu sunuyor. Zafer Kalkınma Ajansı’ndan 2.5 milyon liralık proje desteği sağlandı. Norm Holding de atölyelerin yenilenmesine 3.5 milyon liralık katkı sundu. 
Mezun olan donanımlı öğrenciler bundan sonra organize sanayi bölgelerindeki fabrikalarda kolaylıkla iş bulabilecek.”
Manisa Valisi Yaşar Karadeniz de okulun idarecilerini ve Protokol Yürütme Kurulu’nu tebrik ederek, özverili çalışmalar için teşekkürlerini sundu.