ÜYELERİMİZ İÇİN NEFES KREDİSİ KAMPANYASI
ÜYELERİMİZ İÇİN NEFES KREDİSİ KAMPANYASI

Salihli Ticaret Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş AKSOY Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen “Nefes Kredisi” Kampanyasına Salihli Ticaret Borsası olarak katkı verdiklerini söyledi.

Başkan Yetiş AKSOY yapmış olduğu açıklamada; “İçinde bulunduğumuz Covid-19 salgınına karşı her türlü tedbir alınırken yaşanan süreçte üyelerimizin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla “Nefes Kredisi” kampanyamız tekrar başlatıldı. TOBB’un öncülüğünde, Oda ve Borsaların katkılarıyla gerçekleştirilecek yeni Nefes Kredisi için imzalar TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş tarafından atıldı.

Bu kampanya ile üyelerimizin bir nebze de olsa nefes alacağını düşünüyoruz. inşallah istihdamın ve üretimin öncüsü olan KOBİ’lerimizi rahatlatacağız.

TOBB ve 365 oda borsanın tüm kaynaklarının biraraya getirilmesiyle oluşturalan Nefes Kredisi’nde 2020 yılı tamamen ödemesiz olacak. Ödemeler yıllık %7,5 faiz ile 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacak. Kredi’de üst limit illere göre 50 bin ila 100 bin TL arasında değişiyor. TOBB Nefes Kredisi 2020 projesinin 6,25 milyar TL’lik bir kredi hacmine ulaşması bekleniyor. TOBB Nefes Kredisine Denizbank aracılık edecek, Kredi Garanti Fonu (KGF) Hazine desteğiyle kredilere kefil olacak. Protokolün üyelerimize, camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz. Dedi.

Başkan Aksoy; “27 Nisan Pazartesi günü itibariyle; Borsamız üyesi olan ve cirosu 25 milyon TL’nin altında olan işletmelerimiz borsamızdan faaliyet belgesi alarak, koşulsuz şartsız, Denizbank üzerinden krediye başvurabilecektir.” Dedi.