BORSA BAŞKANIMIZ AKSOY "SÜRÜ YÖNETİMİ" KURSUNDA BAŞARILI OLANLAR İÇİN DÜZENLENEN SERTİFİKA TÖRENİNE KATILDI
BORSA BAŞKANIMIZ AKSOY

 

Küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığının geliştirilmesi amacıyla Salihli Şehit Ahmet Özsoy Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “sürü yönetimi” kursu başarıyla tamamlandı.

Salihli’de "Sürü Yönetimi" kursunda eğitim alarak başarılı olan katılımcılara sertifikaları Adala Mahallesinde düzenlenen tören ile verildi. Gerçekleştirilen törene Salihli Kaymakamı M. Kamil Sağlam, Salihli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, Salihli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Alşen, Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, Salihli Şehit Ahmet Özsoy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Yazka ve Adala Mahallesi Muhtarı Ayhan Babacan katıldı.

"Sürü Yönetimi" Kursunda ağılı kurabilme, ırkı seçebilme, küçükbaş ve büyükbaş hayvanları besleme, bakımı yapabilme, çoğalta bilme, bulaşıcı hastalıklarına karşı koruyabilme ile mücadele edebilme, biyo güvenlik uygulamalarına hâkim olma, sağım yapabilme, süt verimi, mera ve merada otlatma, yemleme ve yetiştirme konularında eğitim verildi. Bu kursa katılan ve başarıyla tamamlayan Çobanlara belgeleri Salihli Protokol üyelerince teslim edildi.