BORSAMIZDAKİ DÜZENLENEN E-BELGELENDİRME EĞİTİMİNE YOĞUN İLGİ
BORSAMIZDAKİ DÜZENLENEN E-BELGELENDİRME EĞİTİMİNE YOĞUN İLGİ

Salihli Ticaret Borsası ilçemiz muhasebecilerinin ve Salihli Ticaret Borsası üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen E-belgelendirme konulu eğitim düzenlendi.

Manisa Mali Müşavirler Odası Yetkilileri İsmail Ersin ve Mustafa Üye ile birlikte Mesir Vergi Dairesinden katılan yetkililer E- belgelendirme ürünlerinden E-Fatura, E-arşiv, E-Müstahsil Makbuzu konularında bilgilendirmelerde bulundular.
Açılış konuşmasını yapan Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş AKSOY; “Bugün burada, 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle mevzuatta belirtilen firmalarımız için yasal bir zorunluluk haline gelecek E-Fatura, E-müstahsil, E-Arşiv Uygulamaları hakkında bilgilendirme eğitimi için toplanmış bulunmaktayız. Üyelerimizin ve ilçemiz muhasebecilerinin bu konularda bilgilendirilmesi ve cezai herhangi bir yaptırımla karşı karşıya kalmamaları için Salihli Ticaret Borsası olarak, Manisa Mali Müşavirler Odası ve Mesir Vergi Dairesi işbirliği ile ortak bir eğitim düzenledik. Devletimizin çıkarmış olduğu yasa, yönetmelik ve sistem değişikliklerine en kısa sürede adapte olmanızı temenni ediyorum. Programa katılan ve bizlere destek veren kurumlara Salihli Ticaret Borsası adına çok teşekkür ediyor verimli bir eğitim geçirmenizi diliyorum.” dedi.

Manisa Mali Müşavirler Odası Yetkilisi Mustafa Üye; “Ben öncelikler bugün burada bizleri buluşturan ve ev sahipliği yaparak bizleri ağırlayan Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy’a teşekkür etmek istiyorum. Yeni yıldan itibaren e-fatura zorunluluğunda değerlendirilen firma satış işlemlerinin anlaşılabilmesi ve bu kapsama dâhil olacak reel sektör temsilcilerinin uyması gereken prosedürlerle ilgili bilgiler aktarılacaktır. Elektronik olarak yapılmaya başlanacak işlemler aslında belli bir süre sonra tüm mükellefleri kapsayacak ve uyulmaması halinde belli cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalınacaktır. Bizim öncelikle Müşavirlerimizin bilgilendirilmesi ve mükelleflerimizin gelişmelerden haberdar olması önceliğimizdir.” diyerek e-fatura, e- müstahsil, e- Arşiv uygulamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.