KURUCU ORTAĞI OLDUĞUMUZ TÜRKİYE ÜRÜN İHTİSAS BORSASI'NIN (TÜRİB) GENEL KURULUNA KATILDIK
 KURUCU ORTAĞI OLDUĞUMUZ TÜRKİYE ÜRÜN İHTİSAS BORSASI'NIN (TÜRİB) GENEL KURULUNA KATILDIK

Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Yetiş AKSOY ve Genel Sekreter Turan YALÇIN Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Olağan Genel Kuruluna ve sonrasında düzenlenen Aracılık Sistemi İstişare Toplantısı'na katıldılar.

Genel Kurul ve Aracılık Sistemi İstişare Toplantısı şekliyle iki oturum olarak düzenlenen toplantıya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'da katıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Türkiye Ürün İhtisas Borsası Genel Kurulu sonrası Aracılık Sistemi İstişare Toplantısında borsa başkanları ile TOBB İkiz Kulelerde bir araya geldi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB'a bağlı ticaret borsalarının başkanları ile ürün ihtisas borsasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Salihli Ticaret Borsasının Türkiye Ürün İhtisas Borsasına (TÜRİB) Manisa'daki Ticaret Borsaları içinde tek ortak olan Borsa olduğunu vurgulayan Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş AKSOY; "Lisanslı depoculuk sisteminin en önemli ayaklarında biri olan, Türkiye Ürün İhtisas Borsası'nın kuruluş faaliyetleri kapsamında Salihli Ticaret Borsası olarak kurucu ortaklarından olmak bizi gururlandırıyor. Türkiye Ürün İhtisas Borsamız 25.000.000,00 TL gibi büyük bir bütçe ile kuruldu. Ülkemiz ekonomisinin istikrarlı büyümesine destek olmak amacıyla bu önemli yatırımı TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde gerçekleştirdik. Bu yatımla birlikte Elektronik Ürün Senetlerine (ELÜS) ilişkin borsacılık faaliyetlerini gerçekleştirebileceğiz. Lisanslı depo işletmecilerince oluşturulan elektronik ürün senetleri ile elektronik ürün senetlerine dayalı vadeli işlem sözleşmeleri ticaretinin yürütülmesini sağlamak üzere borsacılık faaliyetinde bulunacağız. ELÜS işlemleri yapmak isteyen gerçek ve tüzel kişiliğe sahip yatırımcıların TÜRİB'e kayıt olması gerekmektedir. Yeni sistemin tüm üretici ve tüccarlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." dedi.