BORSA BAŞKANIMIZ AKSOY ALMANYA'DA RESMİ ZİYARETLERDE BULUNDU
BORSA BAŞKANIMIZ AKSOY ALMANYA'DA RESMİ ZİYARETLERDE BULUNDU

 

Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, ANUGA 2019 Gıda ve İçecek Fuarı vesilesiyle Türkiye Cumhuriyeti Köln Başkonsolosu Sayın B. Ceyhun Erciyes tarafından konsolosluğa davet edildi. Konsoloslukta gerçekleştirilen toplantıya Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen Karaarslan, Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, Münster Başkonsolosu Ahmet Davaz da katıldı.

Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, Manisa'da üretim yapacak Volkswagen için 'tedarikçi köprüsü' kurulmasının temelini attı. Otomotiv devi Volkswagen'in Manisa da yatırım yapması konusunda emeği geçenlere teşekkür etti. Köln Başkonsolusuna Salihli hakkında bilgiler veren AKSOY, Salihli Organize Sanayinin alt yapısının son derece güçlü olduğuna dikkat çekti. Köln Başkonsolosuna İlçemizin en önemli ihracat ürünü olan çekirdeksiz kuru üzümü hediye eden Başkan AKSOY Köln Başkonsolusunu Salihli’ye davet etti. Türkiye Cumhuriyeti Köln Başkonsolosu Sayın B. Ceyhun Erciyes ise hediye için teşekkür ederken İzmir’e geçerken Salihli’den geçtiğini en kısa zamanda Salihli’yi ziyaret etmek İstediğini belirtti.

Başkan Aksoy Almanya’daki resmi ziyaretleri kapsamında fuara ev sahipliği yapan Köln Belediye Başkanı Henriette Reker'i makamında ziyaret etti. Başkan Aksoy Sayın Reker’a Çekirdeksiz Kuru Üzüm hediye etti. Salihli’de ilk altın paranın basıldığı Lidya Devleti’nin başkenti olan Sardes Antik Kenti ve doğal şifa kaynağı olan kurşunlu kaplıcalarından bahsederek kendilerini Salihlide ağırlamaktan onur duyacaklarını ifade etti. Başkan Aksoy Salihli Organize ve Sanayi Bölgesinin Volkswagen ile birlikte birçok yerli ve yabancı tedarikçiye ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu belirterek yatırımcıları Salihliye yatırım yapmaya davet etti.