BAŞKANIMIZ AKSOY ALMANYA'DAKİ ANUGA GIDA FUARINA KATILDI
BAŞKANIMIZ AKSOY ALMANYA'DAKİ ANUGA GIDA FUARINA KATILDI

Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Yetiş AKSOY, Yetiş Tarım Ürünleri Şirketi Yetkilisi olarak Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük gıda fuarı olarak kabul edilen "ANUGA 2019 Gıda ve İçecek Fuarı" na katıldı.

 

 

 

Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük gıda fuarı olarak kabul edilen "ANUGA 2019 Gıda ve İçecek Fuarı" na Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Yetiş Aksoy, Yetiş Tarım Ürünleri Şirketi Yetkilisi olarak katılım gösterdi. Türk firmaları bu yıl 100'üncü yılını geride bırakan Anuga'da 315 firma ile katılım rekoruna ulaştı. Türkiye, 106 ülke arasında ev sahibi Almanya dışında İtalya, Çin ve İspanya'nın ardından 4'üncü büyük katılımcı ülke oldu. 1996 yılından itibaren her iki senede bir gerçekleşen fuara dünyanın önde gelen üreticilerini ve yatırımcılarını buluşturarak, dünya trendlerini ve sektördeki yenilikleri keşfetme olanağı sunuyor.

Fuarların, ürünlerimizi dünya pazarında tanıtmada ve yeni pazarlara ulaşmada vazgeçilemez organizasyonlar olduğunu vurgulayan ve Sayın Manisa Valimiz Ahmet Deniz ile birlikte stantları ziyaret eden Başkan Aksoy; “Dünyanın en büyük ve en önemli fuarlarından sayılan Anuga Köln Gıda Fuarında gıda sektöründe yaşanan uluslar arası gelişmeleri yakından inceleme fırsatı bulduk. Salihlimizin Çekirdeksiz Kuru Üzümü başta olmak üzere ilçemizde yetiştirilen ürünler fuarda sergileniyor. Borsamız üyelerinden Özgür Tarım A.Ş, Tuğrul Tarım A.Ş, Grappa Gıda A.Ş, Baloğlu Gıda Ltd.Şti., Sardes Gıda Ltd. Şti, MGS Tarım (Cengiz Manav - Buram Balları) ve Akhisar TB stantlarını gezdik. Yabancı yatırımcıların stantlarımızı ilgiyle gezmesi bizleri çok memnun etti. Yeni iş bağlantılarının kurulması ile ilçemizde yetiştirilen ürünler Dünya pazarında daha çok yer bulacaktır. Böylelikle hem Salihlimizin hem de ülkemiz ekonomisine olumlu katkılar sağlayacaktır.” dedi.

Başkan Aksoy, Türkiye Cumhuriyeti Köln Başkonsolosu Sayın B. Ceyhun Erciyes’ten Köln’de düzenlenen fuar vesilesiyle davetiye aldıklarını ve konsollukta önemli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ayrıca Köln Belediyesine resmi ziyaret gerçekleştirdiklerini ve fuar alanında Köln Ticaret Odası ile toplantı yaptıklarını vurguladı.