BİLİNÇLİ İLK YARDIM HAYAT KURTARIR
BİLİNÇLİ İLK YARDIM HAYAT KURTARIR

Salihli Ticaret Borsamız Salihli Devlet Hastanesi ile birlikte düzenlediğimiz eğitimde Uzm. Dr. Gamze Bozkuş ve Hemşire Türkan Şahin tarafında uygulamalı olarak Temel Yaşam Desteği (TYD) konulu eğitimi gerçekleştirdiler.

Borsamız eğitim salonunda gerçekleştirilen eğitime Salihli Devlet Hastanesi Başhekimi Gökhan Gürsoy, Salihli Ticaret Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melih Yazgan, Meclis Üyemiz Hidayet Aksoy, borsa üyelerimiz ve çalışanları katıldı.

İlkyardımın hem öğrenilmesi hem de uygulanmasının kolay ama fonksiyonu çok büyük olduğunu belirten Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy; “Borsamızın düzenlemiş olduğu bu eğitimde acil bir durumda yapılması gereken ilk müdahaleler uygulamalı olarak anlatıldı. Yaralının bilinç kontrolü, solunum yolunun açılması ve kalp masajının uygulanmasını gördük. 4 dakika içerisinde yapılan müdahalelerde yaralının hayata döndürülmesi büyük önem arz ediyor. Çünkü 4 dakikadan sonra beyinde hasarlar meydana gelmeye başlıyor. Karşılaşılan acil durumlarda, vatandaşlarımızın ilkyardım teknikleriyle pek çok insanı ve sevdiklerimizi hayatta tutabileceğini bilmeli. Bu yüzden ilk yardım gibi hayati önem taşıyan eğitimlerin yaygınlaştırılmasını önemsiyoruz. Bilinçsizce yapılmak istenen yardım ise çoğu zaman ölümcül olaylara neden olabiliyor. Onun için herkes ilk yardım konusunda gerekli bilgiye sahip olmalı. Bu sayede bir can kurtaracağını bilmeli. Eğitimin düzenlenmesinde katkı sağlayan Salihli Devlet Hastanemiz Başhekimi Gökhan Gürsoy’a, Doktor Gamze Bozkuş’a ve HemşireTürkan Şahin’e eğitime katılan üye ve personelimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Dr. Gamze Bozkuş, İlkyardımın her zaman ve her yerde lazım olabileceğine ve herkesin bilgi sahibi olması gerektiğine vurgu yaptı.