SALİHLİMİZ MUZ ÜRETİMİNDE "BENDE VARIM" DEDİ
SALİHLİMİZ MUZ ÜRETİMİNDE

Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Yetiş AKSOY, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Manisa İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Metin Öztürk ile birlikte Salihlimizdeki gelişmeleri yakından incelediler.

Salihli ilçesinde jeotermal ısıtma yöntemi ile deneme üretimi yapılan muzda başarılı sonuç elde edildi. Bir yıl önce dikilen muz fidelerinden bu yıl yaklaşık 10 ton rekolte bekleniyor.

1 YIL ÖNCE DİKİLDİ

 Salihli ilçesine bağlı Hasalan Mahallesinde jeotermal ısıtmalı seralarda domates üretimi yapan bir firma, üretim çeşitliliği için muz üretimi kararı aldı. 1 yıl önce dikilen fidanlardan 10 ton muz elde edildi. Firmanın İşletme Müdürü Erdem Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’de ilk defa jeotermal ısıtma yönetimi ile sera içerisinde muz üretimi gerçekleştirildiğini söyledi.

“MANİSA’DAKİ BÜYÜMEYİ İLİKLERİMİZE KADAR HİSSEDİYORUZ”

Serada incelemelerde bulunan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, Manisa’nın her alanda büyümeye devam ettiğini, bu büyümeyi iliklerine kadar hissettiklerini söyledi.

Güvençer “Manisa, göz bebeğimiz Türkiye gibi an be an her alanda büyümeye devam ediyor. Bu muhteşem büyümeyi de şuanda iliklerimize kadar hissediyoruz. Manisa’nın en büyük dinamiklerinden biri olan Salihli’de bugün Türkiye için büyük bir özellik taşıyan üretim sahasındayız. Muzun, jeotermal kaynaklardan faydalanıp serada üretilip üretilemeyeceği önemli bir soruydu. Görüyoruz ki bu soru işareti artık ortadan kalktı. Manisa üzümün başkenti, kiraz, çilek ve eriği ön planda olduğu meşhur bir kentti. Bu ürün çeşitliliğine, ürün desenine, muzu da katmış olacağız. Önemli olan özel teşebbüsçe buna cesaret edilmesi, kurumsal bir yapı içerisinde, bu tesisin ayakta tutulmasıdır. Ben arkadaşlarımı yürekten kutluyorum” dedi.