SOHBET TOPLANTIMIZA İLÇE KAYMAKAMIMIZ KATILDI
SOHBET TOPLANTIMIZA İLÇE KAYMAKAMIMIZ KATILDI

İlk olarak Tüccarlar sitesindeki esnafları ziyaret ederek kendilerinden piyasa ile ilgili bilgiler alan Peynircioğlu daha sonra Borsamızın Meclis Toplantı Salonunda tüccarlarla bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıya Salihli Ticaret Borsası Yönetim ve Meclis Kurulu Üyelerimiz ile tüccarlar sitesi esnafları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Salihli Ticaret Borsası Başkanımız sayın Hüsnü Tuğrul, Borsa camiasının kaymakam Ertan Peynircioğlu’nu yakından tanıması için kendisini davet ettiklerini söyleyerek Kaymakam Ertan Peynircioğlu’na Salihli’nin sorunlarıyla yakından ilgilendiği ve Salihli Ticaret Borsası binasında her hafta düzenledikleri toplantının bu haftaki bölümüne katıldığı için teşekkür etti.
Kaymakam Peynircioğlu, kendini tanıtarak başladığı konuşmasına görev süresince Salihli hakkında edindiği izlenimleri tüccarlarla paylaşarak devam etti. Peynircioğlu konu hakkında; “İlçemizin potansiyeli çok yüksek ama bu çok daha iyi olabilir, bu potansiyelden çok daha verimli şekilde faydalanabiliriz. İlçemizin önü ve geleceği çok açık. Biz işadamlarımızı Salihli’ye yatırım yapmaya çağırıyoruz. 7-8 yıllık bir süreç içinde çok daha iyi konumda olacağız.” şeklinde konuştu.
Salihli’de yapılmakta olan projeler ve yatırımlar hakkında bilgiler veren Peynircioğlu, ilçeye yatırım yapmanın çok büyük getirilerinin olacağını ifade etti. Peynircioğlu; “Önümüzde zeytincilik gibi çok ciddi bir alan var. İlçemizde zeytinciliği geliştirmemiz gerekiyor. Aynı zamanda ilçemizi turizm ile buluşturmamız gerekiyor. Bilindiği üzere turizm bacasız sanayi olarak ifade ediliyor. İlçemizin turizmden elde edilecek olan çok geliri olacağını tahmin ediyorum. Turizm ve tarım ilçemiz açısından olmazsa olmazlarıdır.” ifadelerini kullandı.
Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yönetim Kurulu Başkanımız sayın Hüsnü Tuğrul ise; zeytincilikte pazar payının arttırılması gerektiğini, serbest piyasanın oluşturulması için bir gayret içerisinde olduklarını ve rekabet ortamını yaratmak istediklerini söyledi.
Zeytincilik konusunda zeytinin olgunlaştırılmasının, olgunlaştırılmış salamura zeytinin yaygınlaştırılmasının, alım ve satımının ve ihracatının önemli olduğunu belirten Peynircioğlu, güzel bir planlamayla bu işlere girilerek hızlı bir şekilde yaygınlaştırılmasının gerektiğini ifade etti. Peynircioğlu; “ Bizlere düşen Salihli için yapılan bu çalışmalarda elele vererek birlikte olmaktır. Birlikte hareket ederek başaramayacağımız birşeyin olmayacağını düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasının ardından tüccarların öğrenmek istediği konulardaki sorularını cevaplandıran Peynircioğlu, tüccarların istek ve önerilerini dinledi ve kendileriyle fikir alışverişinde bulundu.