?SOFRALIK ZEYTİN İŞLEME TEKNİKLERİ? SEMİNERİ
?SOFRALIK ZEYTİN İŞLEME TEKNİKLERİ? SEMİNERİ

Salihli Ticaret Borsası, Salihli Ziraat Odası ve GEMA Vakfı tarafından Ortaklaşa Düzenlenen Seminere Manisa Vali Yardımcısı Mehmet Yücel, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Hüsnü Tuğrul ve Borsa Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Salihli Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Toprak, Gema Vakfı Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, Salihli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Rıza Gülmez ile zeytin işletmecileri ve zeytin üreticileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan seminerin açılış konuşmasını Gema Vakfı Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu gerçekleştirdi. Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Hüsnü Tuğrul yapmış olduğu konuşmasında “son 10 yıldır Salihli’de zeytin dikiminin oldukça arttığını belirterek; Maalesef ilçemizde zeytin işletme tesislerinin yeteri kadar olmaması ve üreticimizin de zeytin işleme konusunda yeteri kadar bilgiye sahip olmamasından dolayı zeytinlerimiz Akhisar’daki tüccarlar tarafından satın alınarak buradaki işletmelerde işlenerek piyasaya sürülmektedir. İlçemizde bir zeytin çarşısının olmaması nedeni ile üreticilerimiz zeytinlerini pazarlamakta sıkıntı çektiği gibi zeytinlerimiz piyasa şartlarının altında dışarıdan gelen tüccarlar tarafından alınmaktadır. Amacımız ilçemize zeytin çarşısını kurarak üreticilerimizin zeytinlerini tüccarlar sitesinde olduğu gibi serbest piyasa şartlarında, gerçek değerinde pazarlanmasını sağlamak ve zeytinlerimizin bu çarşıda işlenerek katma değerinin ilçemizde kalmasını sağlamaktır. Mesele yetiştirmek değil, yetiştirdiğimiz ürünün pazarlanmasını sağlamaktır.” ifadelerine yer verdi.

Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımızın konuşmasından sonra ilçemiz Kaymakamı Ertan Peynircioğlu konuşmasını gerçekleştirdi. Peynircioğlu üldemizde son yıllarda zeytin ağacı sayısının oldukça arttığını belirterek bunun sonucunda zeytin fiyatlarında dalgalanmalar meydana geldiğini söyledi. Peynircioğlu: “İlçemizde zeytin işlenmeden genelde taze olarak satılmakta bu da ürünün tam olarak değerini bulamamasına neden olmaktadır. İlçemizde üreticilerimizin bu konuda bilinçlenmesi, zeytinlerini taze olarak değil işlenmiş halde satışa sunabilmeleri açısından kuyular vasıtasıyla zeytinlerin işlenmesinde mesafe katetmemiz daha sonra ürünümüzün daha iyi değerlendirilmesi açısından bu tekniklerimizi geliştirmemiz gerekmektedir.” dedi.