TÜRKİYE SADECE BÖLGESİNİN DEĞİL, DÜNYANIN EKONOMİK DEVİ OLACAK
TÜRKİYE SADECE BÖLGESİNİN DEĞİL, DÜNYANIN EKONOMİK DEVİ OLACAK

Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin (TOBB) 74. Genel Kurulu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Genel Kurula Salihli Ticaret Borsası Meclis Başkanı Halil Çöygün, Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Leblebici ve Genel Sekreter Turan Yalçın katıldılar. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada iş dünyası olarak kendilerine güvendiklerini belirterek, “Hedeflerimiz büyük. Türkiye sadece bölgesinin değil, dünyanın ekonomik devi olacak” dedi.


Başarıya ulaştıracak esas gücün birlik ve beraberlikten geçtiğini bildiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Bu süreçte 4 ana meseleye odaklandık. İlk olarak Oda ve Borsalarımızın gücünü ve kapasitesini artırdık. Odaklandığımız ikinci konu, özel sektörümüzün yurtdışındaki lobisiydi. Eskiden kapısından dahi giremediğimiz küresel iş örgütlerinin tamamında artık söz sahibi olduk. Özel sektörümüzün çıkarlarını tüm dünyada savunan bir camia haline geldik. Üçüncü önceliğimiz, ülke meselelerinde inisiyatif almak oldu. Dördüncü olarak, Türkiye’nin zenginleşmesi için fikir ürettik, proje ürettik” dedi.


Hisarcıklıoğlu, TOBB 74’üncü Genel Kurul konuşmasında şu ifadelere yer verdi:


“Sayın Genel Kurul Başkanım ve Konsey Başkanlarım, Çok kıymetli Oda ve Borsa Başkanlarım, Meclis Başkanlarım, Genel Sekreterlerim, Genel Kurul delegelerim, Değerli çalışma arkadaşlarım,
Basınımızın seçkin mensupları, Sizleri, şahsım ve TOBB Yönetim Kurulu adına gönül dolusu muhabbetle selamlıyorum.


74. Genel Kurulumuza hoş geldiniz, şeref verdiniz. Konuşmamın başında, ahirete uğurladığımız tüm dostlarımıza, camiamız mensuplarına, Allah’tan rahmet diliyorum.


Öte yandan İsrail’in Filistinlilere yönelik, dünkü, insanlık dışı saldırısını şiddetle kınıyor, ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.


ABD yönetiminin uluslararası hukuku yok sayarak İsrail’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararının ne kadar yanlış olacağını vurgulamıştık.
Maalesef, Gazze’de yaşanan ölümler gergin olan bölgemizi daha da gergin hale getirdi.
Bu saldırıları asla kabul edemeyiz.
Filistin ve Kudüs yalnız değildir.


Cuma günü Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Bakanlarımızla birlikte, camiamıza uzun süre hizmette bulunmuş arkadaşlarımıza, Hizmet Şeref Belgelerini takdim ettik.Yarın da inşallah, mübarek Ramazan başlıyor. Dilerim Ramazan, ülkemizde ve İslam dünyasında hayırlara vesile olsun. Barış, kardeşlik ve huzur getirsin.


Sayın Başkanlar, Kıymetli Delegeler,


Oda ve Borsalarımızın seçimleriyle başlayan, uzun bir seçim dönemini bitiriyoruz. Sizler, demokrasi sınavından başarıyla geçtiniz. Özel sektörü temsil görevini hakkıyla üstlendiniz. Ülkemizin dört bir yanında, yüzbinlerce tüccarın, sanayicinin oylarıyla seçildiniz. Yani, demokrasinin ve sandığın gücüyle buradasınız. Oda ve Borsa seçimlerimiz sonucunda Başkanlarımızın yüzde 42’si, meclis üyelerimizin de yüzde 50’si değişti. Seçilen tüm başkanlarımı ve delegelerimi, yürekten kutluyorum.

Yeni seçilen ve bu büyük ailenin bir ferdi olan başkanlarıma ve delegelerime de hoş geldiniz diyorum.
Değerli dostlarım, Zorlu bir dönemi başarıyla tamamlamış olmanın, huzur ve mutluluğunu yaşıyorum.
Bunu mümkün kılan Cenab-ı Hakka hamd ediyorum. 2013-2018 döneminde hem üyelerimize hizmet etme, hem de ülkemiz ekonomisine katkı sağlama noktasında, pek çok proje hayata geçirdik. Az önce filmde de izlediniz. Bütün bu faaliyetler, elde edilen tüm bu başarılar, sizin emek ve gayretlerinizin eseridir. Ne yaptıysak, neleri başardıysak, gücümüzü sizden aldık, sizin desteğinizle yaptık. Biz, bir olduk, iri olduk, diri olduk. Sesimiz daha gür çıktı. Biz, bir oldukça önümüzdeki engelleri aştık, yeni yollara çıktık. Ahiliğin, “doğru ok, menzil alır” düsturuyla, her zaman dosdoğru olduk. Ülkemizin, milletimizin, camiamızın hak ve hukukunu koruduk. Bu çatı altında hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık. Gönüllerimizi de, aklımızı da farklı seslere, farklı düşüncelere açtık.“İstişare sünnettir” öğüdüne hep bağlı kaldık. Anadolu’nun sesi, yüreği olduk. Bu birliktelik sizlerin eseridir. Her birinizi tek tek tebrik ediyor, en içten şükranlarımı sunuyorum.
Bu dönemde Yönetim Kurulumda, Konseylerimizde, Kurullarımızda, Komisyonlarımızda, birlikte görev yaptığımız arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.