ÜRETİCİ BİLGİLENDİRME EĞİTİMLERİ YOĞUN KATILIMLA DEVAM EDİYOR
ÜRETİCİ BİLGİLENDİRME EĞİTİMLERİ YOĞUN KATILIMLA DEVAM EDİYOR

Salihli Ticaret Borsamız ev sahipliğinde bir araya gelen Salihli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Salihli Ziraat Odası, Salihli Tariş Müdürlüğü, İhracatçı Firmalar, Tarım Kredi Kooperatifi,  Zirai İlaç Bayileri, Tüccarlar ile yapılan toplantıda oluşturulan “Çekirdeksiz Kuru Üzümde Kalıntının Önlenmesi İçin Eylem Planı” kapsamında üretici bilgilendirme toplantıları devam ediyor.

 

             3 Nisan'da Çapaklı mahallesinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı  yoğun katılımla devam etti. Gerçekleştirilen toplantıya Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu ve Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvacılık İl Müdür Vekil İsmail Kaya ve Manisa Büyükşehir Hal Daire Başkanı katıldı.  

 

   Ç. Kuru Üzüm Üreticileri Bilgilendirme Toplantıları Mersindere ve KapancıKemerdamları, Pazarköy, Çökelek ve Çavlu mahallelerinde gerçekleştirildi.

               

        Gerçekleşen toplantılarda İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Personeli Gültekin Aydoğuş’un hazırlamış olduğu sunumla üreticileri "İprodione" aktif maddesi ve aktif maddelerin pestisit kalıntısı konuları hakkında bilgilendirdi. Katılımcıların konuşmalarından sonra üreticilerimizin soruları kurum yetkilileri tarafından cevaplandı.

 

           Toplantıda Başkan Aksoy, "Üreticilerimizin konuya hassasiyetle yaklaşarak istenilen kalitenin üstünde ürün yetiştireceklerine burada bulunan tarım paydaşları olarak yürekten inanıyoruz. Bölgemizin gelişimi ve geleceği için hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz." dedi.