BORSAMIZDA ÇEKİRDEKSİZ KURU ÜZÜM ALIM SATIMI BAŞLADI
BORSAMIZDA ÇEKİRDEKSİZ KURU ÜZÜM ALIM SATIMI BAŞLADI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Manisa’da programında Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ile birlikte ortak çalışma yapıldığını ve üzümlerin sınırsız alınacağını açıklamasının ardından, Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) yetkilileri, ihracatçılar ve tüccarların katılımıyla Salihli Ticaret Borsası Çekirdeksiz Kuru üzüm alım satım salonunda açık arttırma sistemiyle saat 11:00 -13:30 saatleri arasında çekirdeksiz kuru üzüm alımına  başladılar.

Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy; “TMO yetkililerini ve borsaya kayıtlı tüccarlarımızı sezon boyunca borsamızda ağırlamaktan mutlu olacağız. Üreticilerimizin getirmiş olduğu numuneler borsamızda yetkili alıcılar tarafından fiyatlandırılmaktadır. Zor şartlar altında emek vererek yetişen ürünlerimizin değerinin korunması için hep birlikte mücadele vermeye devam edeceğiz.” dedi.

TMO’dan yapılan açıklamada ise alım koşullarıyla ilgili şöyle denildi: “Salihli Ticaret Borsasına gelen üreticimiz numunesiyle gelmesi gerekmektedir. Üretici çiftçi kayıt sistemi’ne kayıtlı ÇKS belgesi ve kimlik bilgileriyle ürünlerini yetkililere teslim edebilirler. Ürün bedeli ödemeleri ise ürünün TMO’ya teslim edildiği tarihten itibaren en geç bir hafta içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacaktır.”dedi.