"Üzüm yetiştiriciliğinde iyi tarım uygulamaları" toplantısı düzenlenecek

 

Değerli üreticilerimiz, 12 Temmuz 2017 Çarşamba günü saat 14:00’de Salihli Ziraat Odası’nda  Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Ahmet ALTINDİŞLİ’nin katılımlarıyla “Üzüm Yetiştiriciliğinde İyi Tarım Uygulamaları ve Okratoksin-A’yı Önlemeye Yönelik Yapılması Gerekenler” konulu önemli toplantı gerçekleştirilecektir.

 

Bilindiği gibi, Avrupa Birliği Komisyonunca ülkemizden ihraç edilen çekirdeksiz kuru üzüm partilerindeki Okratoksin-A denetimlerinde %5 kontrol sıklığı uygulaması getirilmiş olup, uygulama 1 Temmuz 2017’den itibaren başlamıştır. Söz konusu denetimlerde 6 aylık deneme süresi uygulanacağı, sonuçların olumsuz devam etmesi halinde kontrol sıklığının arttırılabileceği, olumlu sonuçlar alınması durumunda ise kontrol sıklığı uygulamasının kaldırılabileceği bildirilmektedir.

 

Bu çerçevede, üreticilerimize yönelik “Üzüm Yetiştiriciliğinde İyi Tarım Uygulamaları ve Okratoksin-A’yı Önlemeye Yönelik Yapılması Gerekenler” konulu, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Ahmet ALTINDİŞLİ’nin katılımlarıyla, Salihli Ziraat Odası’nda 12 Temmuz 2017 Çarşamba günü saat 14:00’de tüm çiftçilerimizin ve üyelerimizin davetli olduğu bir toplantı düzenlenecektir.

 

Söz konusu toplantı Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği öncülüğünde Manisa İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü, Salihli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, TARİŞ, Ticaret Borsaları ve Ziraat Odaları yetkilileri ve üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilecektir.

 

Düzenlenecek olan bu önemli toplantıya tüm çiftçilerimizin ve Borsa Üyelerimizin katılmalarını bekliyoruz.