BORSAMIZDA TARIMIN PAYDAŞLARI ÜZÜM ÇALIŞTAYINI GERÇEKLEŞTİRDİ
BORSAMIZDA TARIMIN PAYDAŞLARI ÜZÜM ÇALIŞTAYINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Salihli Ticaret Borsamız ev sahipliğinde “2017-2018 Çekirdeksiz Kuru Üzüm Sezonu Planlama Çalıştayı” gerçekleştirildi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Demir ve ekibi, Salihli Ticaret Borsamız Meclis Başkanı ve Salihli Tariş Müdürü Halil Çöygün, Salihli Ticaret Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy ve Yönetim Kurulu Üyeler, Salihli Ziraat Odası temsilcileri, Tuğrul Tarım A.Ş işletmesini temsilen Emre Tuğrul, Grappa Gıda A.Ş işletmesini temsilen Osman Gür ve Özgür Tarım A.Ş işletmesini temsilen Ali Altun’un katılımıyla çalıştay gerçekleştirildi.

 

Çekirdeksiz Kuru Üzüm sektöründe önemli adımların birlikte atılarak kaliteli ve kalıntısız üzüm yetiştirildiğini vurgulayan Borsa Başkanımız Yetiş Aksoy; “Bugünkü toplantımızın amacı;  Bölgemizin önde gelen tarım ürünü çekirdeksiz kuru üzümde ulaştığımız kaliteliyi ve kalıntısız ürünlerimizin yetiştirilmesinin devamlılığı için bir aradayız. Bilindiği üzere geçtiğimiz sezon çekirdeksiz kuru üzümde “Salihli İlçesinde Üzümde Kalıntının Önlenmesi Eylem Planı” oluşturduk. Bu plan dâhilinde önemli adımlar birlikte atılarak kalıntısız üzüm yetiştirmesini devletimizin desteği ve çiftçimizin çabasıyla başardık. Yaptığımız çalışmalarda Salihli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü,  Salihli Tariş, Salihli Ziraat Odası, İhracatçı firmalarımız ve ilaç bayilerimiz ile birlikte yıllardır güç birliği oluşturarak bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine olumlu katkılar sağladığımıza inanıyorum. Çiftçilerimizin vermiş olduğu destek için ayrıca teşekkür ediyorum. Bu başarıyı devam ettirmek ve bölgemiz ürününü marka bir değer yapmak için mücadele etmeye birlikte devam edeceğiz. Üreticimizin bilinçlenerek yetiştirdikleri ürünlerin kalitesinin yüksek ve ulaşılan kalitenin sürekli olması halinde yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda marka değer olmamızı sağlayacaktır.” dedi.

Bölgemiz tarımının çok daha iyi noktalara ulaşması için gereken mücadeleyi vermeye devam edeceklerini ifade eden Salihli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Demir; “Geçen yıl verilen mücadeleyle başarılı adımlar atmayı başardık. Bu başarıda emeği geçen başta çiftçilerimize ve herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Ziraat mühendislerinin arazide üreticilerimize devamlı olarak danışmanlık yaptığını, bu güç birliği ile bölgemiz tarımının kalkınması adına özveriyle çalıştıklarını ve kurum olarak üzerlerine düşen görevleri yapmak için mücadele ettiklerini vurguladılar. Düzenlenen bu toplantıdan dolayı Salihli Ticaret Borsası’na teşekkür ettiler.

Çekirdeksiz kuru üzüm ihracatında kaliteli üretimin önemine dikkat çeken Salihli Ticaret Borsamız Meclis Başkanı ve Tariş Müdürü Halil Çöygün; “İhraç pazarlarımızda gıda güvenliğine ve ürünün kalitesine çok önem veriliyor. Salihlimizde yetiştirilen ürünün kalitesi olarak gayet iyiyiz. Üreticimizin dikkat etmesi gereken başlıca konulardan biriside ilacın atıldığı süre ile hasat zamanına uyulması gerekiyor. Tüm paydaşlarımızla birlikte kendi pazarımızı kendimiz korumak için mücadele etmeliyiz.” diye ifade etti.

İlçemiz tarım paydaşlarının katıldığı toplantıda ihracatçı firmaların temsilcileri ile kurumlarımız yetkilileri 2017-2018 Çekirdeksiz Kuru Üzüm sezonunda bölgemizde yapılacak faaliyetler hakkında planlamaların ve çalışmaların yapılacağını belirttiler.