BAŞKANIMIZ YETİŞ AKSOY, UTSO HİZMET BİNASI İLE TOBB MESLEK LİSESİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
BAŞKANIMIZ YETİŞ AKSOY, UTSO HİZMET BİNASI İLE TOBB MESLEK LİSESİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

UTSO Hizmet Binası ve TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılış töreni başta Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent TÜFENKCİ ve TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU olmak üzere Uşak Valisi Ahmet OKUR, Uşak Belediye Başkanı Nurullah CAHAN, çevre odalar ve borsa başkanları, il protokolü ve oda üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Salihli Ticaret Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy açılışa ve açılış öncesi ve sonrası başkanların katılım gösterdiği toplantılara katılım gösterdi.

 

 

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Açılış konuşmasında mesleki eğitimin Türkiye’de ara eleman yetiştirilmesinde önemine değinen Uşak Ticaret ve Sanayi Odası(UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR;” Bugün burada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından mesleki eğitim konusunda yapılmış ve ilimize kazandırılmış önemli bir yatırım olan, meslek lisesinin açılışı için bir arada bulunuyoruz. İlimizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkınması ve büyümesi için ihtiyacımız olan kalifiye insan kaynağının yetiştirilmesi için önem arz eden bu yatırımın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, başta Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent TÜFENKCİ ve TOBB Başkanımız Sayın Rifat HİSARCIKLIOĞLU olmak üzere emeği geçen, katkı sağlayan ve destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmasında eğitimin önemine değinen TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU, riski olmayan tek yatırımın eğitim olduğunu ve TOBB olarak eğitime destek olduklarını söyledi. HİSARCIKLIOĞLU;” Bu okulla Uşak da Türkiye de kazanacak. Uşak, iş dünyasının nitelikli eleman ihtiyacını bu okuldan karşılayacak. Biz çocuklarımızı iyi eğitirsek, birlik ve beraberliğimizi muhafaza edersek, Allah’ın izniyle bizim önümüzde kimse duramaz.” dedi.

Okul Açılışından önce son konuşmayı gerçekleştiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent TÜFENKCİ düşünce ufkunu geliştirmek için iyi bir eğitim gerektiğini, eğitime yapılan yatırımın insana ve geleceğe yapıldığını ifade ederek Türkiye'nin parlak geleceğinin genç nesillerin yetiştirilmesinden geçtiğini söyledi.

Bakan TÜFENKCİ’nin konuşmasının ardından meslek lisesinin açılışı öğrencilerin de katılımıyla gerçekleştirildi.

Okul açılışından sonra Uşak Ticaret ve  Sanayi Odası’na geçilerek,  UTSO Hizmet  Binası  açılışı  gerçekleştirildi. Hizmet  binası  açılışı  ile  ilgili  olarak  UTSO   Yönetim Kurulu   Başkanı   S. Selim KANDEMİR;  “Bugün, emeğin, üretimin, girişimciliğin şehri olan ilimize iki önemli yatırım kazandırdık. Bunlardan bir tanesi, sanayi ve ticaret hayatına kalifiye eleman yetiştirecek olan meslek lisesi, diğeri ise sanayicimizin ve tacirimizin çatısı olan hizmet binamızdır. İlimize yakışan, modern mimarisi ile dikkat çeken hizmet binamızı üyelerimizin ve Uşak’ın kullanımına sunduk.Emek veren herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum. “ dedi.

KANDEMİR’in ardından sözü alan TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU, UTSO’nun yeni hizmet binasının Uşak’a hayırlı olmasını temenni etti. UTSO’yu akredite olarak 5 yıldızlı oda ünvanı aldığı için kutlayan HİSARCIKLIOĞLU, Uşak’ta ticaret ve sanayi kültürü olduğunu, bunun için dünyaya en kısa sürede ulaşması gerektiğini ifade ederek kentin ticaretini artırabilmek için hükümetten uçak seferlerinin artırılmasını istedi.

Hizmet binası açılışıyla ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent TÜFENKCİ Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası’nın Uşak’a ve Uşaklıya hayırlı olsun temennisinde bulundu.