SALİHLİ İÇİN BİR ARAYA GELDİK
SALİHLİ İÇİN BİR ARAYA GELDİK
Cemre Restaurantta Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy’un ev sahipliğinde yapılan ortak basın  açıklamasına Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Aşık, Manisa İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Yüksel Duman, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necati Aktürk,  Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Yüksel Hisar,  Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Murat Dağıstanlı, Marangozlar Odası Başkanı ve S.S. Salihli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi M. Kemal Alacalı,  Bakkallar Odası Başkanı İsmail Ünlü, Kahveciler Odası Başkanı İbrahim Demirdoğan, İnşaat Sanatkarları Odası Başkanı Davut Dilek, Lokantacılar Odası Başkanı Fatih Azak, Manavlar Odası Başkanı Rıfat Yavaş, Terziler ve Tuhafiyeciler Odası Temsilcisi Şerif Ali Girgin, Kunduracılar Odası Başkanı Celil Şenal ve Ticaret Borsası yönetim kurulu ile genel sekreterler katıldı.
   15 Temmuz’dan sonra Feto’ya ait okulların kapatılması ardından İmam Hatip olan okullarla ilgili bir çalışma olduğunu belirten Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, “Bu okulların Fen Lisesi ve Meslek Lisesi olmasını istiyoruz. Bu konuyla ilgili ne yapılabilir. Buna bir çözüm bulunsun diyerek, ilçenin  sorunlarını konuşmak için biraraya geldiklerini söyledi.
 
“İmam Hatiplere karşı değiliz ama”
 
    Konuşmasına ısrarla Fen Lisesi ve Meslek Lisesi istiyoruz diyerek başlayan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, “15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ terör örgütü ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatılan ilçemizdeki Özel Zuhal ve Önallar Eğitim Kurumlarının ikisinin de İmam Hatip Lisesi olacağını öğrenmiş bulunmaktayız.  Ayrıca, hayırsever işadamımız Şahin Şen´in de Kız İmam Hatip Lisesi yapımı için Manisa Valiliği ile protokol imzaladığı bilinmektedir. Dolayısıyla Salihli’de bir mevcut İmam Hatip Lisesi varken, ilave 3 İmam Hatip Lisesi’nin gelmesi milli servettir yazıktır. Bunların yerine yıllardır Madeni Sanatkarın ve İnşaatçılar odasının istediği Motor Teknolojileri Bölümü, Sıhhi Tesisatçılık ve Doğal Gaz bölümü gibi bir mesleki okulun açılmasına birine de Fen Lisesinin açılmasını talep ettik.  Okular açıldı. Bizlerde İlçe Miili Eğitim müdürüne sorduğumuzda herhangi bir gelişme olmadığını söyledi. Özel Zuhal Ortaokulu binası "Şehit Profesör Dr. İlhan Varank İmam Hatip Ortaokuluna ismi verilmiştir. Koskoca okulda 42 öğrenci eğitim görüyor. Türkiye bu kadar zengin değildir.  Diğer okullarda 40 kişilik sınıflar olurken, bu okulda 42 öğrenci eğitim görüyor. Bizler ilk yola çıkarken İmam Hatiplere karşı değiliz ama, Bu okullara bizim sanayicimizin ve meslek odalarımızın önünü açabilecek meslek okulların açılmasını istiyoruz. Biz yaptık oldu mantığı yalnıştır. Burada kaymakam var, belediye başkanı, oda başkanları,  siyasi partilerin ilçe yönetimleri var ama,  hiç birimize danışılmadan bu okullar yapıldı. Bu okulların meslek lisesi ve fen liseleri olabilmesi için odalarımızla bir araya gelerek aramızda seçilen temsilci oda başkanlarımız ve üyelerimizle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü, Salihli Belediye Başkanlığı´nı, CHP İlçe Başkanı ve Yönetimini, AKP İlçe Başkanı ve Yönetimini, Salihli Kaymakamımızı bilgilendirerek taleplerimizi ilettik. Görüştüğümüz yetkililer, bu taleplerimizin haklı olduğunu, bu konuda üzerlerine düşen görevleri severek yerine getireceklerini bildirerek, destek sözü verdiler.  Bizler Salihli’deki Sivil Toplum kuruluşları olarak, Salihli halkı olarak, bu iki okulun birisinin Fen Lisesi değerininde Meslek Lisesi olarak açılmasını ısrarla isitiyoruz. Bu konuda üzerimize düşen görev ne varsa maddi manevi odalar olarak yapmaya hazırız” dedi.
 
“İlçemizin bir ayıbıdır”
 
    Yüksel, “Bölgemizde 9 tane milletvekili var, tüm miletvekilerimiz bu konuda bilgilendireceğiz. Bu Salihlimizin sorununu Ankara çözsün istiyoruz.  Bu sene geçmiş olabilir ama seneye  istiyoruz. Birini Fen lisesi diğerinin de Meslek lisesi olmasını istiyoruz. Önal Anadolu Lisesinin olduğu yer çok güzel Fen liseline yakışacak bir okul. Bizden yurt isterlerse biz oda başkanları olarak yapmaya hazırız. Salihli’den dışarıya giden bir çok öğrencimiz var. Niye Salihli’de bir fen lisemiz yok. Niye biz bunu başaramıyoruz.  Bu ilçemizin bir ayıbıdır. Salihli’ye Fen lisenin kazandırılmasını istiyoruz” dedi.