ATA'NIN HUZURUNDAYIZ
ATA'NIN HUZURUNDAYIZ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 72. Genel Kurulu öncesinde, Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında TOBB Genel Kurul Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu, Konseyler, oda, borsa başkanları ve delegeler, Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundular.

Hisarcıklıoğlu, Anıtkabir Şeref Defteri’ne şunları yazdı:

“Büyük Atatürk,

İş dünyamızın çatı kuruluşu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yöneticileri ve delegeleri olarak, 72’inci Genel Kurulumuz öncesinde huzurunuzdayız. Cumhuriyetimizin bir asra yaklaşan tarihi, bütün dünyada hayranlık uyandıran, büyük bir onur ve gurur öyküsüdür. Türk özel sektörü olarak iktisadi kalkınmanın asıl aktörleri olduğumuzun bilinci içerisinde daha fazla üretim, daha fazla yatırım, daha fazla istihdam için var gücümüzle çalışmaktayız. Dünya ekonomisine yön veren ülkelerin, ekonomileri en güçlü ülkeler olduğunun bilincindeyiz. O nedenle üzerimizde büyük bir görev ve sorumluluk mevcuttur. Bu konuda sizin aziz hatıranıza ve geniş ufuklu hedeflerinize layık olacağımıza söz veriyoruz. Bütün gayretimiz bu sözü tutabilmek içindir.

Ulu Önder Atatürk,

Büyük kurtuluş savaşımızda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen başta siz olmak üzere, silah arkadaşlarınızı ve bütün şehitlerimizi, şükran ve minnetle anıyoruz. Ülkemiz bir ve beraber olarak, uygarlık yolunda aydınlık yarınlara yürümeye devam edecektir. Hedef gösterdiğiniz bu yol bizim en büyük ülkümüzdür. Ruhunuz şad olsun.”