SALİHLİ'DE FAKÜLTE TARTIŞMALARI
SALİHLİ'DE FAKÜLTE TARTIŞMALARI

Salihli ilçesinde ilçenin sorunlarına hızlı bir şekilde çözüm bulabilmek amacıyla kurulan ve üniversite binasının yapımı için seri toplantılar düzenleyen “Salihli İçin Arama Platformu”nun son toplantısı tartışmalara neden oldu.
Sardes Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım başta olmak üzere Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Karabıyık, TSO Başkanı Talat Zurnacı, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Can, Ticaret Borsası Başkanı Hüsnü Tuğrul, CHP İlçe Başkanı Mazlum Nurlu ile İl Genel Meclis Üyeleri, oda başkanları ve davetliler katıldı.


“Salihli'yi bir üniversite kenti haline getirmek hayal değil ve sizlerin elinde” sloganı ile açılışı yapılan toplantıya yaşanan tartışmalar damgasını vurdu. Toplantıda söz alan AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahman Yağcı, “Salihli'ye fakülte kazandırılması için hepimiz taşın altına elimizi sokması gerekir.. Ortada bir bina olmazsa hükümetin yardım yapması mümkün değil. Bu konuda cesaretli olmalıyız. Karamsar olmamamız lazım. Fakülte binasını biz yapacağız, bunun başka yolu yok. Önümüzdeki ay Salihli'de yapılacak olan İl Genel Meclisi toplantısında üniversite için 100 bin TL alacağımıza inanıyorum. Fakülteyi Salihli halkımıza çok iyi anlatmamız lazım. Bunun için Salihli Belediyesi'ne ait reklam panolarını da etkili bir şekilde değerlendirmemiz gerek” dedi.


Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur ise; “5072 sayılı dernek ve vakıflar kanuna göre belediyeler böyle yerlere bütçe ayıramıyorlar. Ancak belediyemiz inşaat esnasında kullanılacak olan makine konusunda ve diğer konularda üzerine düşen her türlü desteği vermeye hazırdır.” diye konuştu.
Üniversite binası yapımı için esnaf esnaf dolaşarak para toplamanın zor olduğunu dile getiren Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım “Fakültenin tanıtımını çok iyi yapmamız ve Salihli halkına bunu anlatmamız gerekir. Bu çalışmaları yaparken de daha aktif kişilere görev vermeliyiz”dedi.
Salihli Ticaret Borsası Başkanı Hüsnü Tuğrul ise Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Salihli Meslek Yüksek Okulu ve GEMA Vakfı ile birlikte çıkılan yolda bugün bu aşamaya kadar gelindiğini belirterek, “Turgutlu ilçesinde bir okul için 25 Milyon TL bulundu. Biz ise Salihli olarak üniversite binasının yapımı için 1.5 Milyon TL bulamaz mıyız ?. Bu parayı bulamazsak Salihli için üzücüdür” dedi.


Konuşmaların ardından daha önce kurulan vakıf da yer alacak olan müteşebbis heyet üyelerinin seçilmesi kararı alındı. Müteşebbis heyete yapılan Günay Topkaya, Mustafa Hoşafçı, Tamer Aluş, Hüsnü Tuğrul ve Talat Zurnacı seçildi.

“ADAM AYRIMCILIĞI YAPILIYOR”

Müteşebbis heyet seçiminden sonra söz alan Ziraat Odası Başkanı Ahmet Can sitemkar konuşması ile toplantıya damgasını vuran isim oldu. Bugüne kadar bu heyetin toplantılara Ziraat Odası'nı davet etmediğini söyleyen Can; "Gazetelerden okuyorum ki Ticaret Odası ve Ticaret Borsası şu kadar bütçe ayırdı. Biz oda olarak Salihli Lisesi yapılırken 25 bin TL para aktarmıştık. Şimdi ise neden 50 bin TL aktarmayalım. Devletin desteği olmadan Salihli halkı devlet hastanesini yaptı. Ben bu toplantıya gelirken ne hayallerle gelmiştim. Ancak yapılan konuşmalardan anlıyorum ki bu dar çerçeve içerisinde biz yer almıyoruz. Burada adam ayrımcılığı yapılıyor. Bu ülke para babaları konuşa konuşa bu hale geliyor. Beni maksatlı olarak bu toplantılara çağırmıyorsunuz" diyerek toplantıyı terk etti.
Ziraat Odası Başkanı Ahmet Can'ın sözlerine sinirlenen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talat Zurnacı ise, "3 kuruş vermek para babası anlamına geliyorsa evet para babasıyım" diyerek müteşebbis heyette yer almayacağını söyledi. Konuşmaların ardından araya giren bazı kişiler söz dalaşında bulunanları sakinleştirdi.