IPARD III YATIRIMLARININ ANLATILACAĞI SEMİNERİMİZE TÜM ÜYELERİMİZ DAVETLİDİR
SALİHLİ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI YETİŞ AKSOY;    “66 MİLYON AVRO DESTEKLİ IPARD III” DESTEKLERİNDEN YARARLANMAK İSTEYEN TÜM YATIRIMCILARIMIZI BORSAYA DAVET ETTİ
 
02 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 14:00’da Salihli Ticaret Borsası Hizmet Binası’nda ‘Tarım Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlara’” konulu hibe desteklemelerinin anlatılacağı bilgilendirme semineri düzenlenecektir.
Salihli Ticaret Borsası ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) işbirliğinde gerçekleştirilecek olan seminerde 66 Milyon Avro destek bütçeli IPARD III 1. Başvuru Çağrı ilanı anlatılacak olup katılımcıların konu hakkındaki soruları ikili görüşmelerle cevaplanacaktır.
Toplantıda ilimizde yapılabilecek hibe başvuru konuları ve detayları hakkında bilgilerin verileceğini belirten Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, yatırım yapacaklar için bu programın büyük bir fırsat olduğunu belirtti.  Başkan Aksoy; “Artık dünya genelinde her üründe olduğu gibi gıda da kaliteli ürün isteniyor. Dolayısıyla bizim bunu eski teknolojilerle karşılama imkânımız ne yazık ki yok. Bu nedenle hem dünya standartlarına ayak uydurmamız gerekiyor hem de üretimimizin kalitesini arttırmamız gerekiyor. Bu noktada TKDK yatırım yapmayı planlayan üreticimiz için çözümler üreten ekonomik katkı sağlayarak vatandaşlarımıza destek vermekte. Yapılacak olan yatırımlarımız da TKDK’nın bu anlayışla üretimimizi daha modern bir noktaya taşıyacağını görüyorum. Düzenleyeceğimiz bu seminerle çiftlik faaliyetlerimizin çeşitlendirilerek iş geliştirme gücümüzün yükseltilmesi, gelir ve istihdam imkânlarımızın artırılması ve çeşitlendirilmesini hedeflemekteyiz. IPARD Programı ile bir yandan üretimi diğer yandan üretilenin yerinde işlenmesi ve pazarlanması destekliyor. Yani zincirin tüm halkalarını birbirine bağlıyor. Yeni açıklanan hibelerden haberdar olmak ve bu fırsatlardan yararlanmak isteyen tüm yatırımcılarımızı seminere katılımlarını bekliyorum.” Diyerek tüm yatırımcıları seminere davet etti.
Desteklenecek sektörlerin şu şekildedir;
-Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması (Yeni kurulacak ya da modernizasyon yapacak olan Süt toplama merkezleri, süt işleme tesisleri, peynir altı suyu işleme tesisleri)
-Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması (Yeni kurulacak ya da modernizasyon yapacak olan büyükbaş ve küçükbaş kesimhaneleri, parçalama tesisleri, ve mevcut işletme olup kapasitesini artırmayan kırmızı et işleme tesisleri)
-Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması (Mevcut işletme olup kapasitesini artırmayan kanatlı kesimhaneleri, kanatlı parçalama tesisleri, kanatlı eti işleme tesisleri)
-Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması (Yeni kurulacak ya da modernizasyon yapacak olan su ürünleri, balık yağı, yumuşakça vb. işleme tesisleri)
-Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması (Yeni kurulacak ya da modernizasyon yapacak olan meyve ve sebzelerin depolanması, tasnif edilmesi, işlenmesi ve paketlenmesi, soğuk hava depoları gibi meyve sebze işleme tesisleri)
-Yumurtanın İşlenmesi ve Pazarlanması (Yeni kurulacak ya da modernizasyon yapacak olan toz yumurta, sıvı yumurta işleme tesisleri) desteklenecektir.