YATIRIMCILARDAN SEMİNERE YOĞUN İLGİ
YATIRIMCILARDAN SEMİNERE YOĞUN İLGİ

 

Salihli Ticaret Borsası, Tarım ve Orman Bakanlığı kırsal kalkınma destekleri kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesine yönelik hibeler ile 2024 yılı bireysel sulama sistemleri destekleri hakkında Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerince bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi.

Salihli Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirilen Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi hakkındaki tanıtım seminerine Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Şahin Abacı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli, Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli, özel kuruluşların yetkilileri ile çok sayıda üretici katıldı.

Borsa Başkanı Aksoy, Tarım ve Orman Bakanlığınca Tarıma Dayalı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) çerçevesinde yatırımcılara sağlanan % 50 hibe desteklerinin farkındalığını arttırarak yatırımcıların önünü açmak için toplandıklarını belirtti. Hibe programları ile birçok başlıkta destekler sunulduğunu vurguladı. Tarıma dayalı ekonominin rekabet gücünün yükseltilmesi, gelir ve istihdam imkânlarının artırılması ve çeşitlendirilmesi için çok faydalı bir eğitim olduğunu ifade ederek seminere katılan tüm katılımcılara teşekkür etti.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Şahin Abacı, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Projesi ile doğal kaynakların ve çevrenin korunmasına da özen gösteren Bakanlığın, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması amacıyla yatırımcıların desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması hedeflendiğini vurguladı. Bunların yanında kırsal ekonomik altyapının güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması, kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlamak için yeni teknoloji içeren yatırımların desteklenmesinin de amaçlandığını ifade etti.